چرا هدست گیمینگ ؟
هدست گیمینگ یکی از مهمترین لوازم جانبی برای هر گیمر حرفهای محسوب میشود که در انتخاب آن باید موارد متعددی را مدنظر قرار دهید.
اغلب گیمرها برای تجربهی هرچه بهتر بازی، از هدستهای مخصوص استفاده میکنند. هدست گیمینگ مخصوص بازی، یکی از راهکارهای جامعی محسوب میشود که تمامی نیازهای صوتی گیمر را برطرف میکند. البته در این دسته از محصولات فناوری هم مانند همهی بخشهای دیگر، گزینههای متعددی پیش روی کاربران قرار دارد که انتخاب را برای آنها دشوار میکند. صرفنظر از محدودیتهای قیمتی، انواع طراحی و کیفیت ساخت هم در بازار دیده میشود که انتخاب را بسیار دشوار میکند.
گیمرها و کاربران حرفهای دنیای کامپیوتر، اغلب هزینههای بیشتری نسبت به کاربران عادی برای خرید تجهیزات متقبل میشوند. درنتیجه آنها باید در انتخاب لوازم موردنیاز خود دقت بیشتری داشته باشند تا خرید منطقیتری انجام شود. در خرید تجهیزاتی مانند هدست گیمینگ، باید به جز برند محصول، جزئیات متعدد دیگری را هم مدنظر قرار دهید. در ادامهی این مطلب ، ابتدا فاکتورهای مؤثر بر خرید هدست گیمینگ مناسب را بررسی و سپس، برترین محصولات موجود در بازار را در بازههای قیمتی متنوع، معرفی میکنیم.
هدفون یا هدست گیمینگ
اوین مرحله در خرید تجهیز صوتی عالی برای بازی، انتخاب بین هدفون و هدست است. برخی کاربران ترجیح میدهند میکروفن بازی را هم بهصورت یکپارچه درکنار هدفون داشته باشند و بههمین دلیل، هدست را انتخاب میکنند. برخی دیگر نیز میکروفن مجزا را ترجیح میدهند و به سراغ هدفون میروند. هدفونهای گیمینگ، همان هدفونهای عادی هستند که اغلب برای کاربران علاقهمند به موسیقی کاربرد دارند. این هدفونها امکانات صوتی بسیار عالی دارند که نیازهای گیمر را هم بهخوبی برطرف میکنند. هدفونهای حرفهای، قابلیتهای صوتی همچون ارائهی صدا با جزئیات بالا و عمق طبیعی در صدا را ارائه میکنند که انتخاب آنها را برای تجربهی عالی بازی، منطقی جلوه میدهد.
با وجود کیفیت بالای صدا در هدفونهای حرفهای، خبری از میکروفن در آنها نیست. اغلب گیمرهای حرفهای نیز برای کاربردهای گوناگون از استریم زنده تا ارتباط با همتیمیها در حین بازی، به میکروفن نیاز دارند. درنتیجه آنها درصورت انتخاب هدفون بهجای هدست، میکروفن جانبی نیز خریداری میکنند. برای انتخاب میکروفن مخصوص بازی نیز گزینههای متعددی پیش روی شما قرار دارد.
از گیمرهای مشهوری که از ترکیب هدفون با میکروفن مجزا استفاده میکنند، میتوان به نینجا اشاره کرده که از قهرمانان پابجی و فورتنایت محسوب میشود. او هدفون Beyeredynamic DT 990 Pro را با هدفون Audio Technica AT2035 Cardioid Condenser ترکیب میکند و از محبوبترین استریمرهای بازی هم به شمار میآید.
استفاده از هدفون بهجای هدست، نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارد. در صورت انتخاب ستاپ هدفون درکنار میکروفن مجزا، گزینههای متعدد حرفهای دردسترس شما قرار دارد. میتوانید بهترین و جدیدترین هدفون را با بهترین میکروفن ترکیب کنید و از کیفیت صدای بسیار بالا لذت ببرید. البته گزینههای بیشتر بهمعنای دردسر بیشتر در انتخاب کردن هم هست. همچنین هزینههای اولیهی شما هم بهخاطر انتخاب میکروفن مجزا، بیشتر میشود.
هدست گیمینگ، ترکیب هدفون و میکروفن و قابلیتهای مخصوص بازی
هدستهای گیمینگ برای کاربرانی که بهدنبال تجربهی یکپارچه هستند، انتخابهای خوبی به شمار میآیند. این هدستها از میکروفن بهره میبرند که در برخی نمونهها امکان جدا شدن هم دارد. میکروفن آنها نیز اغلب با قابلیتهایی خاص همچون حذف نویز یا دریافت صدا تنها از یک جهت عرضه میشود که کاربری را برای گیمینگ، بهینه میکند. هدستهای گیمینگ همچنین قابلیتهایی مخصوص بازی دارند که استفاده از آنها را خصوصا در بازیهای آنلاین و رقابتهای eSports جذابتر میکند. قابلیتهایی همچون صدای فراگیر و کنترلهای متعدد روی خود هدست، آنها را به تجهیزاتی تکمیلی در دنیای بازی تبدیل کرده است.
از مزیتهای هدست گیمینگ میتوان بهراحتی استفاده و تنظیمات اشاره کرد. این هدستها بهگونهای طراحی میشوند که بدون نیاز به کمترین تنظیمات، با بازی هماهنگ شوند و همچنین راحتی استفاده و جابهجایی هم در طراحی آنها لحاظ میشود. طراحی هدستهای گیمینگ ابتدا با تمرکز زیاد روی زیباییشناسیهای دنیای بازی صورت میگرفت، اما گزینههای امروزی با طراحیهای کلاسیکتر هم بهفروش میرسند که هدست گیمینگ را به انتخابی مناسب برای کاربرد روزمره هم تبدیل میکند. خرید هدست گیمینگ برای کاربرانی که بهدنبال هزینهی بیشتر برای تجهیزات جانبی همچون میکروفن نیستند، تصمیمی منطقی بهنظر میرسد.
از نقاط ضعف احتمالی هدستهای گیمینگ میتوان به ضعف کیفیت صدای آنها نسبت به هدفونهای مخصوص موسیقی در بازهی قیمتی مشابه اشاره کرد. البته در سالهای اخیر کیفیت هدستهای گیمینگ هم بهمیزان قابلتوجهی بهبود یافته است، اما بههرحال همیشه هدفون حرفهای مخصوص موسیقی، کیفیت صدا و موسیقی بهتری نسبت به هدست مخصوص بازی دارد. در برخی موارد، کیفیت ساخت هدست گیمینگ هم به اندازهی هدفون مخصوص موسیقی نیست. البته قطعا در نمونههای گرانقیمت، گزینههایی با کیفیت ساخت بسیار بالا هم به چشم میخورند.
در انتخاب هدست گیمینگ، حتی سبک بازی و بازیهایی که بیشتر انجام میدهید نیز اهمیت دارد. بهعنوان مثال، گیمرهای حرفهای بازیهای بتلرویال، نیاز به هدستهایی با کیفیت بالا در صدای فراگیر دارند تا دشمنان را در موقعیتهای گوناگون شناسایی کنند.
اهمیت پلتفرم بازی
پلتفرم گیمینگ یک گیمر، روی انتخاب بهترین هدست گیمینگ تأثیر دارد. گیمرها در دستههای متعدد از پلتفرمهای ویندوز، ایکس باکس، پلی استیشن، نینتندو و در برخی موارد مک استفاده میکنند. با وجود اینکه اکثر هدستهای گیمینگ با رابط 3/5 میلیمتری امکان اتصال به همهی پلتفرمها را دارند، برخی از قابلیتها شاید محدود به گزینههای نرمافزاری باشد که امکان بهرهبرداری از همهی امکانات را در هنگام اتصال به کنسول بازی، غیرممکن میکند.
پلتفرمهای ایکسباکس و پلیاستیشن، گزینههای محدودی را ازلحاظ پشتیبانی دراختیار گیمرها قرار میدهند. برخی از هدستها مخصوص این پلتفرمها هستند و در اتصال به کامپیوتر شخصی یا کنسول بازی دیگر، همهی قابلیتهای خود را ارائه نمیکنند. بهعنوان مثال هدست گیمینگ مخصوص پلی استیشن 4 درصورت اتصال به ایکس باکس وان کار میکند، اما صدای فراگیر 7.1 را ارائه نخواهد کرد و تنها تجربهی استریو را بههمراه دارد.
هدست گیمینگ سیمی یا بیسیم
از فاکتورهای مهم در انتخاب هدست بازی که روی قیمت نهایی هم تأثیر دارد، میتوان به رابط اتصالی هدست اشاره کرد. هدستهای سیمی و بیسیم، هرکدام نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند که تأثیری مستقیم روی تجربهی کاربری شما خواهند داشت.
هدستهای سیمی اغلب با رابط 3/5 میلیمتر عرضه میشوند. البته گزینههای USB هم در بازار وجود دارد. انتخاب هدست سیمی با هزینهی کمتری همراه خواهد بود و در بازهی قیمتی برابر، امکانات بیشتری را نسبت به گزینههای بیسیم دراختیار شما قرار میدهد. در خانوادهی هدستهای سیمی، گزینههای انتخابی هم بیشتر هستند و از انواع پایینرده تا پرچمدار را شامل میشوند. از مزیتهای مشهود هدستهای گیمینگ سیمی هم میتوان به عدم نیاز به شارژ اشاره کرد که قطعا در طولانیمدت تأثیر زیادی روی راحتی استفاده دارد. احتمال آسیب دیدن اتصال سیمی، یکی از مهمترین نقاط ضعف هدستهای گیمینگ سیمی محسوب میشود. همچنین این هدستها بهخاطر نیاز به اتصال همیشگی به سیستم، تحرک گیمر را هم محدود میکنند و شاید برای همهی کاربران جذاب نباشند.
هدستهای بیسیم از اتصال بلوتوث یا دانگل وایرلس USB برای اتصال به پلتفرم بازی استفاده میکنند. این هدستها محدودیتهای کمتری دارند و خصوصا حرکت و جابهجایی گیمر را محدود نمیکنند. ازطرفی باتوجهبه روندی که از سال 2016 در مسیر حذف جک 3/5 میلیمتری از دستگاهها شروع شد، هدست بیسیم احتمالا گزینهای آیندهنگرانهتر خواهد بود. امروزه شارژدهی هدستهای بیسیم نیز بسیار بهتر شده است و میتوان با خیال راحت ساعتها از هدست بیسیم استفاده کرد. البته بههرحال نیاز به شارژ همیشه از نقاط ضعف هر تجهیز بیسیمی خواهد بود. بهعلاوه، این هدستها قیمت بالاتری هم نسبت به نمونههای سیمی دارند و گزینههای انتخابی کاربر را محدود میکنند.
کیفیت ساخت
شاید مهمترین فاکتور در انتخاب هدست گیمینگ (یا هر لوازم جانبی دیگر با مدت استفادهی طولانی)، کیفیت ساخت باشد. هدست گیمینگ برای استفادههای چند ساعته خریداری میشود و کیفیت ساخت، روی دوام و همچنین راحتی استفادهی کاربر، تأثیر زیادی دارد. بههرحال گیمر در مهمترین لحاظ بازی و رقابتهای خود به هدست نیاز پیدا میکند و اگر محصول خوبی استفاده نکند، احتمال خرابی یا آسیب دیدن در هنگام بازی قطعا تجربهی او را مخدوش میکند.
گیمرهای حرفهای، خرید هدستهای مخصوص بازی با کیفیت بالا را سرمایهگذاری در روند کاری خود میدانند. هدست گیمینگ باکیفیت، بسیاری از چالشهای مرسوم بازی کردن طولانی همچون درد گردن، گوش، آسیب به شنوایی و موارد دیگر را از بین میبرد.
هدبندها یکی از مهمترین قطعات هدستهای گیمینگ هستند که باید با کیفیت بالایی ساخته شوند. در نمونههای حرفهای، شاهد استفاده از فلز بهعنوان فریم یا سیمکشی داخلی برای افزایش دوام هدبند هستیم. البته نمونههایی با پلاستیک باکیفیت هم در بازار وجود دارند، اما کارشناسان پیشنهاد میدهند که تا حد امکان، از خرید هدستهایی با جنس کاملا پلاستیکی خودداری کنید. جنس پوشش هدبند که روی سر قرار میگیرد هم در راحتی استفاده اهمیت دارد. در نمونههای حرفهای از فوم باکیفیت، مخمل، چرم مصنوعی و چرم طبیعی بهعنوان پوشش هدبند استفاده میشود.
پوشش روی گوش یا ایرکاپ هدست گیمینگ از بخشهایی است که تأثیر مستقیمی روی تجربهی کاربری دارند. این پوششها هم در انواع فوم، مخمل، چرم مصنوعی و چرم طبیعی ساخته میشوند و در هنگام خرید باید توجه زیادی به کیفیت آنها و خصوصا بالشتکها داشت. پوشش مخملی را میتوان یکی از بهترین گزینهها برای ایرکاپ دانست. البته برای دوام بسیار بیشتر، پوششهای چرمی پیشنهاد میشوند
فشاری که گوشی هدست به گوش شما وارد میکند، تأثیر زیادی روی تجربهی بازی طولانیمدت دارد. بهترین راه برای اندازهگیری این فشار، استفادهی آزمایشی از هدست مدنظر است. اگر از عینک استفاده میکنید، در هنگام تست هدستها حتما آن را همراه خود داشته باشید. فراموش نکنید که فشار بسیار زیاد یا بسیار کم، هردو تجربهی بازی شما را تخریب میکنند. اولی موجب آسیب رسیدن به گوشی و دومی موجب کاهش حس عمیق بازی میشود.
در خرید هدستهای گیمینگ، باید توجه ویژهای روی وزن آنها داشته باشید. بههرحال این تجهیز برای مدت طولانی روی گوش و سر شما سوار خواهد بود و باید کمترین آسیب ممکن را به بدن وارد کند. البته فراموش نکنید که هدستهای سنگینتر، دوام بیشتری دارند (گزینههای بیسیم نیز اغلب بهخاطر استفاده از باتری، سنگینتر هستند). درنهایت، راحتی استفاده به خود کاربر بستگی دارد و تنها با تست کردن تجربه میتوان بهترین وزن را برای هدست انتخاب کرد.
حذف نویز و صدای فراگیر
هدستهای گیمینگ همگی از نوع دورگوشی هستند و حذف نویز پسیو یا اکتیو را به کاربر ارائه میکنند. ضعف در حذف نویز قطعا روی تجربهی کاربری گیمر تأثیر دارد و باید هرچه بیشتر بهدنبال گزینههایی با حذف نویز عالی باشید. حذف نویز اکتیو اغلب کیفیت بالاتری دارد و منجر به حس عمیقتر در بازی میشود. فراموش نکنید که با اضافه شدن حذف نویز اکتیو (ANC) به قابلیتهای هدست، قیمت آن افزایش مییابد.
صدای فراگیر را میتوان یکی از مهمترین قابلیتهای هدست گیمینگ دانست. گیمرها خصوصا در بازیهای آنلاین و چندنفره باید حسی کامل از صدای همهی موقعیتهای صحنه داشته باشند تا واکنشی هرچه سریعتر به حرکتها نشان دهند. قطعا هدستهای استریو برای تجربهی عالی بازی مناسب نیستند. هدستهایی که صدای فراگیر 7.1 کاناله را بهصورت طبیعی یا حتی مجازیسازی شده به کاربر ارائه میکنند، در صدر انتخابهای گیمر حرفهای قرار میگیرند.
میکروفن و جزئیات دیگر
همانطور که گفته شد، گیمرها برای کاربریهای گوناگون از استریم تا ارتباط با همتیمیها در بازی به میکروفن نیاز پیدا میکنند. هدستهای گیمینگ با هدف ارائهی بهترین کیفیت انتقال صدا طراحی میشوند، اما قطعا تجربهی ضبط و انتقال صدا در نمونههای متفاوت با بازههای قیمتی متنوع، یکسان نخواهد بود. از گزینههای مهمی که در میکروفن هدست گیمینگ باید در نظر داشت، میتوان به قابلیت حذف نویز و شفافیت هرچه بیشتر و حذف صدای محیط اشاره کرد. نوع قرارگیری میکروفن روی هدست و حتی قابلیت جدا شدن آن هم اهمیت زیادی دارد. درنهایت میکروفنهایی که از پوشش بهره میبرند، کیفیت صدای بهتری را ارائه میکنند.
از فاکتورهای دیگر در انتخاب هدست گیمینگ میتوان به طراحی اشاره کرد که البته باید در اولویت نهایی خرید قرار بگیرد. بههرحال اکثر کاربریهای گیمینگ در محیطهای بسته هستند و گیمر نیازی به استفاده از هدست در محیطهای عمومی ندارد. ازطرفی کاربرانی که بهدنبال کاربریهای چندگانه از هدست گیمینگ هستند، باید طراحی را هم مدنظر قرار دهند.
قابلیت تعویض و تعمیر هریک از قطعات و تجهیزات هدست گیمینگ، برای کاربران حرفهای اهمیت پیدا میکند. آنها هزینههای زیادی را برای خرید هدست متقبل میشوند و باید از تعمیرپذیری لوازم جانبی خود مطمئن باشند. فراموش نکنید که گارانتی و خدمات پس از فروش هم میتواند نقش فاکتور مهم را در خرید هدست گیمینگ ایفا کند.
برترین برندها برای خرید هدست گیمینگ
انتخاب بین برندهای متنوع در بازار همیشه یکی از چالشهای کاربران در دنیای کامپیوتر بوده است. در صنعت بازی انتخابها بیشتر هم هستند و شاید شما را دچار سردرگمی کنند. البته از میان برندهایی که در دنیای هدستهای مخصوص بازی فعالیت میکنند، چند برند از دیرباز با محصولات عالی شناخته میشوند و انتخاب آنها درمقابل دیگر بازیگران، آنچنان دشوار نیست.
از برندهای مشهور دنیای لوازم جانبی کامپیوتری میتوان به لاجیتک اشاره کرد. این شرکت آمریکایی سوییسی که فعالیت خود را از سال 1981 شروع کرده است، در بازارهای متعدد تجهیزات جانبی، خصوصا ماوس و کیبورد، از برندهای شناختهشده برای کاربران ایرانی محسوب میشود. لاجیتک در بازار گیمینگ هم فعالیتهایی جدی دارد و هدستهای این شرکت همیشه در بین برترین گزینههای موجود در بازار بودهاند.
اگر بهدنبال یک برند باشید که تمرکز خود را روی دنیای بازی گذاشته است، ریزر انتخابی عالی خواهد بود. این شرکت سنگاپوری آمریکایی که فعالیت خود را از سال 1998 شروع کرد، جایگاهی ویژه در میان گیمرهای حرفهای دارد و تمامی نیازهای آنها را از کامپیوتر شخصی تا کنترلر و هدست و دیگر لوازم جانبی تأمین میکند.
از برندهای مشهور دیگر با تمرکز بر دنیای گیمینگ، میتوان شرکت دانمارکی استیلسریز را نام برد. این شرکت از سال 2001 و با هدفگیری کاربران حرفهای دنیای کامپیوتر وارد رقابت شد و انواع لوازم جانبی باکیفیت را برای مخاطب هدف خود تولید میکند. استیلسریز هم مانند بسیاری از فعالان دیگر دنیای بازی، با پشتیبانی از تیمهای مسابقهای ورزشهای الکترونیکی، آگاهی از برند خود را افزایش میدهد.
شرکت آمریکایی کینگاستون یکی از قدیمیترین فعالان صنعت تجهیزات کامپیوتری محسوب میشود که فعالیت خود را از سال 1987 شروع کرد. آنها هدستهای خود را با برند هایپرایکس به بازار عرضه میکنند که همیشه در میان برترین محصولات بازار قرار دارند.