آشنایی با انواع محافظ صفحه نمایشگر
امروزه خرید محافظ صفحه نمایش گوشی های موبایل هوشمند و تبلت (گلس) برای دارندگان این دستگاهها یک ضرورت محسوب میشود چرا که هم از آسیب دیدگی وهم خراشیدگیهای صفحه نمایشگر شما حفاظت نموده و هم هزینه های زیاد تعمیر و تعویض نمایشگر را تاحد زیادی از دوش شما برمیدارد.
در حال حاضر 3 نوع محافظ صفحه نمایش وجود دارد که عبارتند از:
- فیلم PET (پلی اتیلن ترفتالات – Polyethylene Terephthalate)
- TG (شیشه حرارت دیده – Tempered Glass)
- TPU (ترموپلاستیک پلی اورتان – Thermoplstic Polyurethane)
در این مطلب ما به بررسی دو گونه ی فیلم PET و TG (شیشه حرارت دیده-گلس) که کاربرد بیشتری داشته و در سطح بازار ایران موجود میباشند میپردازیم.
فیلم PET
بدیهی است که PET به معنای حیوان خانگی در زبان انگلیسی نیست و فقط اختصار Polyethylene Terephthalate میباشد که گونه ای از پلاستیک است و در حالات مختلفی نسبت به کاربرد آن در دسترس میباشد.
یکی از کاربردهای این ماده در ساخت ظروف یکبارمصرف برای نوشیدنیها مانند آب معدنی میباشد که اگر بر روی برچسب آنان با دقت نگاه کنید حروف اختصاری PET را مشاهده خواهید نمود. اما این هم بدین معنا نیست که فیلمهای محافظ صفحه نمایش PET به طور کامل از بطریهای آب معدنی می باشند.! در حقیقت آنها از ساختار پلی استر (ورقهای پلی استر) همراه با یک پوشش مات مقاوم در برابر خراشیدگی در یک سمت و یک لایه چسب سیلیکونی در سوی دیگر فیلم میباشد. اما این مدل فیلمهای محافظ حفاظت موثری در برابر ضربه و خراشیدگی نسبت به مدل شیشه ی حرارت دیده (TG) ندارند و محدود شده اند به حفاظت در برابر خراشیدگیهای ناشی از ناخن انگشت و سکه و کلید و از این قبیل وسایل که در جیب یک فرد معمولاً قرار دارند و این خود یک ضعف بزرگ است.
حفاظت با استفاده از دما (گلس)
یک محافظ صفحه نمایش از نوع شیشه حرارت دیده (TG) (گلس) با کیفیت بالا از چندین لایه تشکیل شدهاست. معمولاً این لایه ها با یک لایه جذب کننده شوک سیلیکونی در انتهای لایه ها و سپس بر روی آن یک لایه فیلم PET که درمورد آن توضیح داده شد و یک لایه چسب بسیار شفاف برای چسباندن این دو لایه گفته شده با دو لایه بعدی یعنی لایه های شیشه حرارت دیده و یک لایه پوشش Oleophobic یا چربی گریزی تشکیل شده اند.
تمامی این لایه ها در کنار یکدیگر یعنی حفاظت در برابر خراشیدگی (خراش) و چربی گریزی و جذب کننده شوکهای ضربه ای که بصورت فشرده و در ضخامت کمتر از 0?4 میلیمتر به صورت یکپارچه و در قالب یک صفحه قرار میگیرند.
یک محافظ صفحه نمایش شیشه ای حرارت دیده (TG) جایگزین مناسبی برای رقبای خود (مخصوصاً PET) خواهد بود و همچنین به عنوان یک لایه خارجی بر روی نمایشگر نه تنها باعث کاهش کیفیت تصویر نمیشود بلکه انتقال دهنده مطلوب نور نمایشگر دستگاه شما بوده و دارای خاصیت ضدبازتاب و کاهش دهنده بازتاب های خیره کننده نیز میباشد.
لایه Oleophobic یا همان چربی گیر که قبلاً نیز به آن اشاره شد وظیفه کاهش اثر انگشت باقیمانده را بر عهده داشته و در عین حال حس حرکت روان انگشت بر روی شیشه واقعی را به کاربر القاء میکند.
واکنش نسبت به ضربه
اجازه بدهید تا در مورد خاصیت حفاظت در برابر ضربه (شوک های ضربهای) اینگونه از محافظها صحبت کنیم. محافظهای شیشه ای حرارت دیده نرخ سختی مواد 9H و یا 8H را برای خود یدک میکشند و این بدین معنی است که اینگونه از محافظها دارای سختی بالایی بوده و توانایی مقاومت در برابر بسیاری از خراشیدگیها تا سنگ سنباده را دارند و از محافظ های PET به مراتب بهتر میباشند اما کاملاً نشکن نیستند.!
این مدل از محافظهای صفحه نمایش (شیشه حرارت دیده یا TG) در هنگام ضربه و یا افتادن دستگاه شما، ضربه را جذب کرده و مانع از شکستگی صفحه نمایشگر شما شده و در صورت شکستن شیشه محافظ هزینه تعویض آن به مراتب کمتر از هزینه تعویض تاچ اسکرین و با نمایشگر دستگاه شما میباشد.
نوع دیگری از محافظهای صفحه نمایش نیز وجود دارد که به اختصار به آنها نوع TPU گفته میشود که در مطالب بعدی مورد بررسی قرارخواهیم داد.
بطور اختصار یک گزینه مناسب جهت حفاظت از صفحه نمایشگر دستگاههای ارتباطی و هوشمند استفاده از محافظهای شیشه حرارت دیده و یا همان گلس میباشد به شرطی که حداقل چهار لایه ذکر شده را بصورت کامل و با دقت و کیفیت بالا برخوردار باشند.
امیدواریم تا با مطالب ذکرشده آشنایی بیشتری با محافظهای نمایشگر دستگاههای موبایل و تبلت یا به اصطلاح سطح بازار – گلس – پیدا کرده باشید و در هنگام خرید با آگاهی بیشتری نسبت به انتخاب مدل و جنس مناسب اقدام نمائید.